12+1 ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Liberation-Tsipras

1. Όποιος ελπίζει σε θαύματα καλό είναι να προσγειωθεί. Τα πράγματα είναι δύσκολα (πάντα ήταν) και η επόμενη των εκλογών ξημερώνει πάντα υπό τον ίδιο καυτό ήλιο.

2. Τα δέκα υπουργεία υπήρξαν πάντα η υπόσχεση για ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα από όλους τους υποψήφιους πρωθυπουργούς. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος που το υλοποιεί. Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκια είναι καλά, με κάποιες εξαιρέσεις από τη μεριά κυρίως των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

3. Οι συμβολικές πρώτες κινήσεις του νέου πρωθυπουργού (επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, πολιτικός όρκος, Σκοπευτήριο Καισαριανής κλπ) έχουν μέγιστη σημασία όσον αφορά τη δήλωση προθέσεων.

4. Ο Κάρολος Παπούλιας φάνηκε να δίνει με το ζόρι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησής, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως υπήρξε μια ατυχής επιλογή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν ο ρόλος του θεσμού είναι καθαρά διακοσμητικός, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε σε αυτόν. Κρίμα. Έβαλε χαμηλά τον πήχη για τον επόμενο.

5. Ο Αντώνης Σαμαράς, πέρα από κακός πρωθυπουργός, αποδείχθηκε πολύ και πολύ λίγος όσον αφορά το ήθος, αφού δεν καταδέχτηκε ούτε να παραδώσει καθήκοντα και υλικό στον νέο πρωθυπουργό.

6. Οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μάλλον πήραν την παράταξη στο λαιμό τους. Κάκιστη επικοινωνιακή στρατηγική, οριακή προεκλογική καμπάνια βουτηγμένη στο φόβο και την τρομοκρατία, δηλώσεις που θύμισαν την εμφυλιακή Ελλάδα και λόγοι που σε τίποτα δεν θύμιζαν πρωθυπουργό μιας χώρας.

7. Το ΚΚΕ παραμένει σταθερός πυλώνας μιας δεινοσαυρικής πολιτικής και στάσης. Δεν με εξέπληξε ούτε τώρα.

8. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (που πλέον είναι κομμάτι της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) είναι φύσει και θέση αψυχολόγητοι, πράγμα που τους καθιστά έναν μίνι-αστάθμητο παράγοντα για την κυβερνητική σταθερότητα. Ας μην ξεχνάμε την ιστορία με τον Χαΐκάλη. Μακάρι να διαψεύσουν.

9. Το ΠΑΣΟΚ δεν το παίρνει να κάνει ούτε μνημόσυνο. Σε αναμονή για την ενωμένη Κεντροαριστερά. Η μεγάλη δεξαμενή του Κέντρου είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί. Πρόσωπα υπάρχουν.

10. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μυρίζει μπαρούτι.

11. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που μπορεί να εμπνεύσει την ελπίδα στους νέους. Και οι νέοι είναι το εργαλείο για να βγούμε από την κρίση.

12. Ο ελληνικός λαός έπαιξε ρέστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια επιλογή υψηλού ρίσκου και υψηλών αποδόσεων. Αν δεν μας βγει, την πατήσαμε.

+1. Όσοι πιστεύετε, ανάψτε κανένα κερί. Μετά κάντε μια ευχή να πάνε όλα καλά. Κακό δεν κάνει. Εξάλλου χρειάζονται ευρύτερες συμμαχίες.

12+1 ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

2 thoughts on “12+1 ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  1. Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιλέχθηκαν από τον ίδιο ( αν δεν κανω λάθος) Συνεπώς φέρει και εκείνος ευθύνη για την επιλογή “κακών” ή τέλος πάντων μη αποτελεσματικών συνεργατών.

    Σε ότι αφορά τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το κομμα Αν. Ελλ. φαίνεται ότι θέλει να μικρύνει την αντιπολίτευση και έκανε ένα μεγάλο άλμα συνεργασίας , ώστε να μείνουν περισσότερα περιθώρια συνεργασίας στη συνέχεια.

    Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ , όμως από τη στιγμή που εκλέχθηκε ας περιμένουμε και ας το βοηθήσουμε όσο κρίνουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει.

    Like

  2. Christos says:

    Πρώτος ο Σαμαράς φέρει την ευθύνη. Η επιλογή συνεργατών είναι μέρος της ικανότητας του ηγέτη.

    Θα συμφωνήσω επίσης στο σχόλιό σας για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

    Ανεξάρτητα του τι ψηφίζουμε κάθε φορά, το μεγάλο διακύβευμα -το οποίο ξεχνιέται συνήθως- είναι η Ελλάδα και όχι ο πόλεμος για την εξουσία.

    Καλώς ήρθατε.

    Like

Leave a comment