12+1 ΜΙΚΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Voting

1. Δύο αισθήματα αναμετριόνται σε αυτές τις εκλογές. Από τη μία ο φόβος και από την άλλη η πίστη στην ελπίδα. Μπορεί κάποτε να απωλέσεις ή να τραυματίσεις την ελπίδα, αλλά με στοιχειώδη πίστη, εκείνη επανέρχεται. Ο φόβος είναι σαρωτικός και δεν αφήνει περιθώρια ούτε για να τον αμφισβητήσεις. 

2. Οι δεινόσαυροι κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν και δεν φαίνεται κανένας κομήτης να πλησιάζει στην ατμόσφαιρα για να τους εξαφανίσει.

3. Ηγέτες για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν στην κούρσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εντοπίζονται άξια πρόσωπα στους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά ότι δεν φαίνεται να εκκολάπτονται προσωπικότητες ικανές να τραβήξουν το άρμα μπροστά έστω και σε βάθος χρόνου.

4. Το ίντερνετ και τα social media, η μόνη αμιγώς δημοκρατική αρένα διαλόγου και πολιτικής ζύμωσης, χωρίς γεωγραφικούς, ηλικιακούς, κομματικούς ή άλλους περιορισμούς, αποφεύγεται συστηματικά τόσο από τους υποψήφιους (παράδοξο πρώτο), όσο και από τους πολίτες που ούτως ή άλλως διαμαρτύρονται offline για την κακή κατάσταση της χώρας (και της τσέπης τους (παράδοξο δεύτερο). Για άλλη μια φορά το όπλο σκουριάζει στο ντουλάπι. Κι έχουμε 2014.

5. Η απαξίωση των πάντων οδηγεί σε στρεβλώσεις, ακρότητες, διάψευση και facepalms μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

6. Η Χρυσή Αυγή ψάχνει την άλλη πλευρά του άκρου για να κρατηθεί και να σηκωθεί και δεν τη βρίσκει. Παρόλα αυτά επιβιώνει, καθώς έχει μάλλον κεφαλαιοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι της διαμαρτυρίας που την έβαλε στη Βουλή το 2012.

7. Οι ευρωεκλογές ξεχάστηκαν γρήγορα και μαζί όλα τα διδάγματα.

8. Προκειμένου να προσελκύσουν έστω και λίγες ψήφους παραπάνω, σχεδόν όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί πουλούν ένα κομμάτι της ψυχής τους στον Μεφιστοφελή. Πάντα συνέβαινε και θα συμβαίνει αυτό.

9. Το ρουσφέτι παίζει ακόμα και αποδίδει. Όποιος πέφτει από τα σύννεφα με αυτό καλύτερα να μην προσέλθει στην κάλπη.

10. Ό,τι και να υποστηρίζουμε, με όσο πάθος κι αν το κάνουμε, κανείς δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει στις 26 Ιανουαρίου.

11. Ο κόσμος είναι απολύτως έτοιμος να εκπλαγεί και πάλι από τις μετεκλογικές συμφωνίες που θα προκύψουν αλλά και να προσαρμοστούν άμεσα με τα νέα δεδομένα. Παλιά μας τέχνη κόσκινο.

12. Ο συντηρητισμός κερδίζει έδαφος συνεχώς τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά. Το δόγμα ανατροφοδοτείται, η κριτική σκέψη βυθίζεται στον πάγο. Η ψήφος που προκύπτει μετά από ζύγισμα των δεδομένων, σπανίζει για άλλη μια φορά.

+1. Η αγανάκτηση θα δώσει για άλλη μια φορά άλλοθι στη βλακεία.

12+1 ΜΙΚΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s